NYHETER

standard

Nisti Stêrk gör regidebut med film om kvinnor och komedi i Sverige

9.03.2019
SENASTE BILDEN

Blott  Sverige svenska komedienner har
-resa genom Sveriges kvinnliga komikers historia

Idè & Manus: Nisti Stêrk
Regi : Nisti Stêrk
Längd: 58 minuter
Producent: Nisti Stêrk
Redaktör/Wingman: Henrik Von Sydow
Klippare: Kaveh Akaber
Foto:Iga Mikler

Följ med komikern Nisti Stêrk på en resa genom den svenska komediennens historia, hela vägen fram till idag. Från Julia Cæsar till Clara Henry, från Hjördis Pettersson till Gina Dirawi.

Vilka tematiska gränser har sprängts under årens lopp? Vilket sceniskt och medialt utrymme har kvinnorna haft och har? På scen, inom stand-up, på film och tv? Är man tvungen att vara vulgär och svära som en man idag? Kunde kvinnor skämta om samma saker som män, och hur är det idag? Vilka förebilder har dagens komedienner lutat sig mot för att våga ta klivet att ställa sig på en scen för att få folk att skratta?

Tillsammans med några av Sveriges främsta komedienner vänder och vrider Nisti Stêrk på frågorna om hur det var förr och resan fram till idag och frågar sig vilken riktning den svenska humorscenen tar sig i framtiden.

Genom Nistis värme och nyfikenhet lär vi känna både dåtidens och dagens stora komedistjärnor. Tillsammans skrattar vi åt gamla skämt och välbekanta ansikten.

Medverkande

Eva Rydberg, Birgitta Rydberg , Meg Westergren, Sissela Kyle, LIll Lindfors, Pia Johansson, Gina Dirawi, Anna Blomberg, Maria Lundqvist, Moa Svan, Ann Westin, Klara Zimmergren, Bianca & Tiffany Kronlöf, Shanti Rydwall-Menon Pernilla Hammargren, Therese Sandin , Hanna Dorsin, Emma Molin, Clara Henry, Zinat Pirzadeh, Annika Lantz, Sissela Benn, Yvonne Skattberg, Ami Hallberg-Pauli, Sara Young, Lill-Marit Bugge & Anna-Lena Brundin

Filmen är producerad av Stêrk Production för i SVT K Special och kommer att sänds den 8 mars kl 20.00 på SVT2.
Klicka här för att se filmen. Blott  Sverige svenska komedienner har 

 

standard

Zeynos Värld

19.03.2018

00000218000100000021800050000002180006000000218000200000021800030

 Stockholms stadsteater, Sopppteatern: Zeynos värld 

 

standard

”Mitt mål är att få folk att samarbeta”

7.03.2018
image.php

Nisti Stêrk, svensk-kurdisk komiker och skådespelare, fyller 40 år den 29 oktober.

Nisti Stêrk är skådespelaren som även är komiker, författare, programledare och filmfestivalchef. Oavsett vad hon gör är målet att föra samman människor och göra världen lite bättre.

–  Då är humorn det bästa sättet. För humor är inte bara roligt – det är allvar också.

Läs mer!

 

standard

Nyligen invigdes den fjärde Internationella Komedifilmfestivalen – Gala Magazine

7.03.2018
Screen-Shot-2017-11-09-at-11.42.58

Nyligen invigdes den fjärde internationella komedifilmfestivalen på biograf Skandia i Stockholm. Festfixaren Alexander Erwik hade bjudit in ett stort antal gäster från bland annat film, tv- och teaterscenen som minglade innan invigningen för vilken charmiga Nisti Sterk var konferencier. I år har man valt att bjuda in stjärnor från olika delar av världen.

Storstjärnor
Bland de besökande gästerna mötte vi storstjärnor som Branka Katic, från filmen Public Enemies med Johnny Depp; Libanons megastar Julia Kassar, som är välkänd och populär i hela arabvärlden; “Turkiets Hasse Alfredsson”, den folkkäre skådespelaren och Kathryn Sermak, den fascinerande kvinnan som arbetat och blivit nära vän med Hollywoodlegenden Bette Davis. Lisa Nilsson avslutade invigningsceremonin med vacker sång och därefter var det exklusiv förhandsvisning av hysteriskt roliga komedin ”All Inclusive” med , Liv Mjönes och Jennie Silfverhjelm i huvudrollerna.” skriver Gala Magazine.

För att se bilderna och läsa hela inlägget klicka här.

standard

Nisti ska vara konferencier på Human Rights in Practice

12.12.2017

Nisti ska vara konferencier på Human Rights in Practice: Integration – European challenges and local solutions” den 14 december i Uppsala. Denna dag vill du inte missa. Anmäl dig om du inte redan har gjort det.

standard

Zeyno på Melodifestivalen 2017

25.02.2017
20161207_163539 (1)

Nistis karaktär Zeyno gör comeback efter 10 år 

I 6 avsnitt ska Zeyno dela med sig av sina Mello-hemligheter.

Zeynos mello baseras  på föreställningen Zeynos värld som var en turnerande teaterföreställning (spelad 300 ggr). Strax efter det sändes Zeynos värld i SVT inför en bred publik (ca 1 miljon) på primetime och uppträdde även på Allsången 2007. Efter att ha turnerat land och rike lade Nisti ner Zeyno och bestämde mig för att hennes återkomst skulle var i rörlig bild. Nu gör hon comeback i Melodifestivalen 2017.

Jag vill genom Zeynos ögon med en stor portion humor synliggöra en grupp som inte vanligtvis så ofta är med på TV: min mamma och alla andra mammor som har en annan etnisk bakgrund än svensk. Genom att titta på Sverige, svenskarna och svenskheten med andra ögon lyckas Zeyno charma gammal som ung och genom att återkommande koppla händelser till storslagna mellonummer fångar Zeyno även andra som normalt sett inte roas av Melodifestivalen. Genom Zeynos Mellominnen får man en inblick i deras drömmar och berättar om hur det varit för dem att komma till ett nytt land. Att orka, kämpa, drömma och våga förverkliga sina drömmar i möjligheternas land. För vem berättar deras historia? Vem ser dem? Genom humor kan vi öppna upp många tankar och slutna hjärtan”, säger Nisti.

 

http://www.svtplay.se/klipp/12570960/anna-book-och-tommy-nilsson-halsar-pa-i-zeynos-kemtvatt

standard

Nisti blir President för Women in Film and Television Sverige

7.04.2016
12916165_1014140351965679_8388855369912651805_o

Nisti blev vald till President för Wift  hon delar presidentskapet med producenten Helene Granqvist som nu axlar manteln för fjärde året i rad

Women in Film and Television bildades i Los Angeles i början av 1970-talet som en protest mot den manliga dominansen i filmbranschen. Bakgrunden var en undersökning som visade att endast tre procent av alla inspelade TV-manus 1972 var skrivna av kvinnor. Undersökningen väckte stor uppmärksamhet och blev startpunkten för Wift.

Läs mer om Wift här.

standard

Nisti Stêrk lyckades med framgång producera ”Sveriges första Internationella Komedifilmfestival”.

19.11.2014
festival BILD

Nisti Stêrk lyckades med framgång producera ”Sveriges första Internationella Komedifilmfestival”.
Svt- Kulturnyheterna

DN Intervju med Festival chefen Nisti Stêrk och Skådespelaren Ali Sunal

SR -alla lokala nyheter

SR P1 Nordegren & Epstein!

ABC-Nyheter uppmärksammade Internationella Komedifilmfestivalen! Ni som missade intervjun med festivalchefen Nisti Stêrk kan se det här. Inslaget börjar efter 7 min (spola fram)